Hvaležni ljudje imajo boljši nadzor nad svojim okoljem in vedo, kaj je njihov namen – poznajo svoje vrednote

Hvaležni ljudje poznajo veliko več pozitivnih načinov kako se spopadati z izzivi.

Hvaležni ljudje precej lažje poiščejo podporo, ko se znajdejo v težavah.

Za planiranje si vzamejo več časa. Svoj fokus usmerijo na učinkoviti reševanje situacije in se ne ukvarjajo z premlevanjem nepotrebnih negativnih misli, čustvi in občutki (žalost, jeza, sram,užaljenost, depresivnost, nesposobnost, izogibanje, zanikanje, …)

Skratka njihov svet je pisan in pozitiven.

In kaj ima to skupnega s hipnoterapijo?

Učenje hvaležnosti je tudi del strategij, ki se jih predlaga v sklopu odpravljanja težav z anksioznimi motnjami.

Zato vsakega svojega klienta spodbujam k »negovanju« hvaležnosti. Predvsem do sebe – biti hvaležen svoji notranji moči, sposobnosti narediti korak naprej, pa naj bo to še tako majhen – korak pa vendar je, kaj ne?

Sorodni izdelki

AKTUALNO

Čuječnost z Alenko

Čuječnost je odličen pomočnik pri branju »priročnika«. Z njegovo pomočjo lahko lažje razberemo in preberemo napisano, pomagamo telesu k dobremu počutju in umu, da se umiri.

Blog

Vizualizacijska meditacija

Kaj je vizualizacijska meditacija? Vizualizacijska meditacije je združitev prakse meditacije s tehnikami vizualizacije. Pri meditaciji izostriš fokus z spremljanjem toka dihanja ali s ponavljanjem mantre. To je praksa, ki temelji na umirjenem razmisleku. Vizualizacija pa Preberi več…

Blog

NASPROTJA – POLARNOST ki vladajo znotraj nas

Vsebujem nasprotja Ukvarjanje z polarnostjo, nasprotji, je značilno za vseh nas. Vendar to ne sme pomeniti zavračanje nasprotij. Nasprotja so del nas . Pomislite nase kot krog z različnimi polarnostmi – vsaka na svojem koncu. Preberi več…