Zadnje 30. vprašanje se je nanašalo na vaše konjičke, hobije. Tiste dejavnosti, ki vas popeljejo v povsem drugačen svet – ki ni tisti običajni, vsakodnevni in povsem rutinski. Z veseljem se lotite takih dejavnosti, pa čeprav tudi tu ne gre brez zatikanja in težavnosti. Pa vendar vztrajate. Morda celo še bolj zagnano kot sicer na svojem običajnem delovnem mestu.  In še to: ali opazite, kako hitro mineva čas?  Čisto enostavno – to je vaš strasten konjiček.  Fokus je izjemen, kar pa seveda vpliva na zaznavanje časa. A o tem drugič.

Zdaj pa postavljam naslednje:

31. Ali ste zanje pripravljeni žrtvovati več časa, da bi znanje še poglobili?  Morda si poiskali nekoga, ki ima na tem področju več izkušenj, obiskali tečaj, delavnico ali pa v knjižnici poiskali dodatno literaturo?

32. Z pridobivanjem znanja in izkušenj pridobimo tudi več samozavesti. Ko je samozavest dovolj močna, izginejo strahovi – saj jih poznate. Ne upam si, ker ne vem kaj bodo drugi rekli. Kaj pa če nisem dovolj dober. Nimam dovolj znanja, in podobno. Samozavest, samozadostnost in samospoštovanje – to so kvalitete, ki se preko izkušen samo še bolj krepijo. In zdaj vprašam:

Ste že pripravljeni stopiti naprej, pokazati nase in na svoje strasti in mogoče se vključiti v prostovoljne dejavnosti, izvesti delavnico, pokazati kaj znate tudi drugim? Si upate?

33. In ko pogledate svoj samozavestni nastop, pogumni korak v smeri vaše dejavnosti ki vas navduši ko jo opravljate, postavim naslednje vprašanje:

Si upate stopiti naprej, se pokazati svetu taki kot ste?  Pustiti delo, ki ga vsak dan opravljate in se lotiti tega, kar si srčno želite?

Gotovo je odgovor NE. Zakaj? Imate dovolj prihrankov da bi se lahko podali v obdobje tranzicije – prehoda do strasti, veselja pri vašem delu? Če ne,  bo tu naslednje vprašanje:

 

  1. Kaj boste storili, da bi imeli za čas prehoda dovolj prihrankov?

Sorodni izdelki

Blog

Za resnično srečo: osredotočite se na svoje občutke, NE na cilje!

  V nasprotju s tem, kar so nam povedali, nam doseganje ciljev NE daje trajne sreče. Prizadevanje in doseganje ciljev je NAMEN sreče. Ker se na koncu evforija izgine in smo spet tam, kjer smo bili prej. Kar Preberi več…

Blog

TREMA

TREMA Beseda trema je že kar precej oguljena. Izrečena je bila in bo še  neštetokrat Trema pred nastopom ,  pred spraševanjem,  pred izpitom, pred razgovorom za službo,  … tudi trema pred čisto običajnimi vsakdanjimi stvarmi, Preberi več…

Blog

Vrednote in otrok v 21. stoletju

Torej katere vrednote bodo potrebovali otroci, ki odraščajo v 21. stoletju? Mogoče bo  odgovor presenetljiv: enake vrednote, ki so omogočile uspeh prejšnjim generacijam: spoštovanje, odgovornost, trdo delo, integriteta, sočutje itd. Povečana prisotnost socialnih medijev vsekakor Preberi več…