Akademija – Prispevki

Prispevki so še v pripravi
Vsak čas bodo tu.
 
[um_show_content roles=’tutor_instructor,student’]
Test Test
[/um_show_content]

Kaj je čakra?

Medtem ko so čakre postale priljubljena metafizična tema razprav in predmet poučevanja, koncept čaker ni novost.
A najprej: Kaj je čakra?
Beseda Čakra izhaja iz Sanskrtske besede, ki pomeni »KOLO« oz. »DISK«. V starih vedskih zdravilnih praksah in tehnikah – veliko jih uporabljajo še danes – jogiji že tisočletja podpirajo sistem čaker. V ajurvedski medicini, bolezen vidijo kot energijsko blokado, zasidrano v eni ali več čakrah. Tudi Tradicionalna Kitajska medicina – Akupunktura priznava blokado v pretoku energije kot glavni vzrok za bolezen ali bolečino. Pravzaprav je le zahodna, moderna medicine ena od redkih, ki ne locira energijskih blokad za lajšanje bolečin v telesu, umu in duhu.

Morda se sprašujete, zakaj se energija pretaka skozi diske, kolesa oz. Čakre?
V jogijski tradiciji, prana ali življenjska sila je zasnovana in esencialni tok Božanskega/Vira /stvarnika. Energija vedno teče in to je dejstvo. Kvantna mehanika je dokazala, da delci nikoli ne mirujejo. Tudi v stanju mirovanja bo kinetična energija vedno prisotna. In ker je vse, vsak delček, snov energija, tudi ko fizično počivate, ste v nenehnem gibanju na subtilni – subatomski ravni. Zunaj fizičnega telesa imate eterično ali »subtilno« telo, ki obstaja na višjem vibracijskem stanju in je zato očem nevidno. To subtilno telo je dom naših čaker ali energijskih središč, kjer se energija naravno strdi na devetih osrednjih točkah; tik nad glavo in tik pod stopali.

Večina ljudi se zaveda, da je njihovo fizično počutje veliko več kot fizično vprašanje, zato ni težko razumeti in oceniti ideje o energijskih središčih, ki so odprta in delujejo dobro, prosto in udobno. Kjer je bolečina ni nič drugega kot podatek, da se preko živčnega sistema obdelujejo podatki – informacije zasnovane tako, da vam sporočajo kako je sistem brez prave povezave ali z napačno povezavi – enostavno povedano – v sistemu je nastopila napaka. Energija ne teče kot bi morala. Neravnovesje v pretoku pa se manifestira kot bolečina ali celo bolezen. Zahoda medicina obravnava simptome energijskih težav, kar je seveda koristno. Toda, da bi dosegli izvor ali osnovni vzrok bolezni, ja pametno pogledati globlje in včasih tudi nazaj (v preteklost) kot naprej – nazaj v materinske in očetovske linije, saj je veliko energijskih vzorcev podedovanih od naših prednikov.
Naj to podedovano od prednikov razložim na primeru: Izkušnje z vojno, pomanjkanjem varnosti in boj za preživetje se v genetski linijo kaže kot neravnovesje v korenski čakri. Morda ne podedujete fizičnih spominov na vojno, lahko pa podedujete energijski odtis te vojne, pomanjkanja, strahu za preživetje. Če se sprašujete, zakaj imate dedno trdovratni občutek, da ste v neko nepojasnjeni nevarnosti. Tako odtisi se pojavljajo kot motnje, vendar se nikoli ne manifestirajo kot fizični simptomi.
Sam proces zdravljenja se seveda nato začne na nivoju čaker. Identificira se izvorno čakro problema oz. trenutnega izziva.

IZVEDBENA VAJA: ZAZNAVANJE PREDNIKOV

IZVEDBENA VAJA: ZAZNAVANJE PREDNIKOV

 

Vaja je namenjena srečevanju z modrostjo prednikov. Modrost prednikov je lahko v dveh oblikah; modrost vaših fizičnih prednikov ( vaših mater, očetov, babic, dedkov)in modrost  vaših duhovnih prednikov. Vaša duša je v mnogih življenjih prepotovala številne kraje  in vaša fizična telesa iz teh mnogih življenj so zbrala mnogo modrosti, ki se nahajajo v arhivu modrosti vašega duha.