Zadnje 30. vprašanje se je nanašalo na vaše konjičke, hobije. Tiste dejavnosti, ki vas popeljejo v povsem drugačen svet – ki ni tisti običajni, vsakodnevni in povsem rutinski. Z veseljem se lotite takih dejavnosti, pa čeprav tudi tu ne gre brez zatikanja in težavnosti. Pa vendar vztrajate. Morda celo še bolj zagnano kot sicer na svojem običajnem delovnem mestu.  In še to: ali opazite, kako hitro mineva čas?  Čisto enostavno – to je vaš strasten konjiček.  Fokus je izjemen, kar pa seveda vpliva na zaznavanje časa. A o tem drugič.

Zdaj pa postavljam naslednje:

31. Ali ste zanje pripravljeni žrtvovati več časa, da bi znanje še poglobili?  Morda si poiskali nekoga, ki ima na tem področju več izkušenj, obiskali tečaj, delavnico ali pa v knjižnici poiskali dodatno literaturo?

32. Z pridobivanjem znanja in izkušenj pridobimo tudi več samozavesti. Ko je samozavest dovolj močna, izginejo strahovi – saj jih poznate. Ne upam si, ker ne vem kaj bodo drugi rekli. Kaj pa če nisem dovolj dober. Nimam dovolj znanja, in podobno. Samozavest, samozadostnost in samospoštovanje – to so kvalitete, ki se preko izkušen samo še bolj krepijo. In zdaj vprašam:

Ste že pripravljeni stopiti naprej, pokazati nase in na svoje strasti in mogoče se vključiti v prostovoljne dejavnosti, izvesti delavnico, pokazati kaj znate tudi drugim? Si upate?

33. In ko pogledate svoj samozavestni nastop, pogumni korak v smeri vaše dejavnosti ki vas navduši ko jo opravljate, postavim naslednje vprašanje:

Si upate stopiti naprej, se pokazati svetu taki kot ste?  Pustiti delo, ki ga vsak dan opravljate in se lotiti tega, kar si srčno želite?

Gotovo je odgovor NE. Zakaj? Imate dovolj prihrankov da bi se lahko podali v obdobje tranzicije – prehoda do strasti, veselja pri vašem delu? Če ne,  bo tu naslednje vprašanje:

 

  1. Kaj boste storili, da bi imeli za čas prehoda dovolj prihrankov?

Sorodni izdelki

Blog

Izziv – enajsti del

V desetem delu sem vas spraševala o najslabšem in najboljšem scenariju, ki bi se lahko zgodil, če bi se lotili tistega, kar vas napaja z veseljem in radostjo? Z vašim najljubšim hobijem. Pa poglejmo, kaj Preberi več…

Blog

Izziv – deseti del

Naslednja vprašanje se glasijo takole: Ali ste pripravljeni »odrezati«  star način vsakdana in pričeti slediti svoji strastni želji, strasti? Vem ,da oklevate, ampak vprašajte se naslednje vprašanje: Kaj je lahko najs labši možni scenarij, ki Preberi več…

Blog

KORAKI do MANJ NEGATIVNOSTI

Negativno filtriranje je običajno kognitivno popačenje in večina od nas to počne. Ne vedno, a včasih pa že. Preprosto se filtrira vse pozitivne informacije o določeni situaciji in dopušča le negativne informacije. Vam je to Preberi več…